A MEGÚJULÁS ÉS AZ ÉLMÉNY FORRÁSA

Új utakat kereső turisztikai konferencián szerepelt a Termálfürdő
turizmus-konferencia

Új utakat kereső turisztikai konferencián szerepelt a Termálfürdő

A Széchenyi Egyetemen szervezett XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia egyik plenáris előadása rólunk szólt. Vizsy Ferenc marketingvezető arról beszélt, hogy a pandémia utóhatása és a kritikus gazdasági környezet kihívásai közepette hogyan igyekszünk megőrizni, sőt, javítani piaci pozíciónkat. A recept viszonylag egyszerű, munkánk homlokterében ma is a folyamatos fejlesztés áll.

Büszkék vagyunk a múltunkra, hogy az 53 évvel ezelőtti kétmedencés népfürdőből megszülethetett egy európai színvonalú fürdőkomplexum. A Flexum Zrt. égisze alatt működő Termálfürdő, Gyógyászat, Fitness Club, továbbá a Termál, az AQUA és az Aquasol hotelek, valamint az Aqua-kemping közös munkájának eredménye, hogy idén várhatóan mintegy 240 ezer, a tavalyinál 40 %-kal több fürdővendég látogat el hozzánk pihenést, szórakozást, gyógyulást keresve.

Az egészségturizmusban csak az a vállalkozás érhet el tartósan jó teljesítményt, amely szűkebb és tágabb környezete előnyeit beépíti erőforrásai közé. Bár a turisták egyre több wellness-elemet találnak a kiajánlott csomagjainkban, örömmel hívjuk fel a figyelmüket a város és a Szigetköz kulturális és természetközeli élményeket adó lehetőségeire is. Persze a szakrális emlékeinkre, a történelmi belvárosra, a gazdag múzeumi gyűjteményre fókuszáló sétákat, a vizekhez kapcsolódó programokat és a többi adottságokat, mint pozitív szinergiákat tekintve, még vannak tartalékaink.

Az itt élő emberekkel szeretnénk jobban megismertetni az általuk ma még kevésbé látogatott Termálfürdőt, ezért élménysétákat szervezünk, a kedvezményt adunk, ajánljuk a várakozási idő mentes gyógykezeléseket és a gyógyúszásoktatást.  Társadalmi felelősségvállalásunk egyik példája, hogy az önkormányzatokkal elindítottuk azt a kistérségi egészségmegőrző (falubusz) programot, amelynek révén a környékünkön élők is költségkímélő módon juthatnak el hozzánk.

Fontos számunka a párbeszéd is, ezért szervezünk kerekasztal-beszélgetéseket szakorvosokkal, civilszervezetekkel, turisztikai szakújságírókkal. A győri egyetem Turizmus és Vendéglátás Tanszékével induló együttműködés az egyetemi és a szakmai életbe való bekapcsolódás lehetőségét kínálja azzal, hogy oktatók, hallgatók látgatnak el hozzánk, mi pedig megadhatunk nekik a számunkra is hasznos diplomaterv témákat és konzulensként, opponensként részt veszünk a munkákban.

Nem csak a kapcsolatainkat fejlesztjük, de figyelmet fordítunk az innovációra is. A várossal közösen elindítottuk a Termálfürdő gyógyhellyé nyilvánításának akkreditációs folyamatát, folyik a Termál Hotel gyógyszállóvá minősítésének előkészítése, maholnap átadjuk az új szaunarészlegünket és a gőzkabinunkat, a jövőben épületeink egy részét termálvizes rásegítéssel fűtjük. Az anyagi források függvényében tervezzük, hogy a mai 3,5 hektáros területen új wellness komplexumot építünk, és a közelmúltban megvásárolt további egy hektárra is vannak már elképzeléseink.

Vannak hibáink is? Sajnos igen. Ezek elhárítása a mindennapok feladata, de a jövőt építeni kell! Terveink megvalósítását szolgálja az előadásban felvázolt tartalmi elemekre épülő profitmaximalizáló piackihívó marketing munka. – Köszönet az eseményt szervező Turizmus és Vendéglátás Tanszéknek, kiemelten Dr. Printz-Markó Erzsébet egyetemi adjunktusnak a meghívásért.

Megosztás
Facebook
Twitter
Email

Foglaljon időpontot!

További programok

A mai naptól (2024.03.24.) a 3. élménymedencénk előre láthatólag 1,5 hónapig felújítási feladatok miatt zárva tart!

Megértésüket köszönjük!