AHOVÁ GYÓGYULNI JÁRNAK AZ EMBEREK

Interjú Smukné Radek Bernadettel
flexum-thermal-gyogyaszati-kozpont

A Flexum Themal & Spa Európa öt legjobb gyógyvizének egyikével büszkélkedhet. Aki 4 évnél régebben volt itt utoljára, az igazán meglepődhet a változásokon, az impozáns környezeten, az új medencéken, játszótereken, pihenő teraszokon. Bár sok gyógyulni és pihenni vágyó külföldi jön ide, egyre több a belföldi vendég. Közülük is sokan veszik igénybe a Gyógyászati Központ szolgáltatásait, amelynek vezetőjével, Smukné Radek Bernadettel beszélgetünk.

Engem az tart vissza, hogy talán meg sem tudom fizetni a szolgáltatásokat.

A wellness és a fürdőgyógyászati kezelések ára legtöbbje 2-5.000 Ft körül van. Ám ha valaki szakorvosi recepttel érkezik, annak a fizikoterápiás (iontoforézis, ultrahang, TENS, galván-, ingeráram- és a diadinamikus áram), valamint a fürdőgyógyászati kezelések is mindössze 1.000-1.000 forintjába kerülnek.

Hm! Az állami egészségügy mindezt ingyen biztosítja a számomra!

Nem egészen. A fürdőgyógyászati kezelésekhez gyógyhatású termálvízre van szükség, és ez nálunk rendelkezésre áll, ugyanakkor itt várakozásmentesen kezdheti meg a gyógyulását. A jelentkezését követően a saját szakorvosunk egy héten belül elvégzi a vizsgálatokat és megírja a receptet, a szükséges kezeléseket pedig az Ön kívánságához igazodva végezzük el.

A vizük gyógyhatását említette… Mire jó a mosonmagyaróvári termálvíz?

A 2000 méterről felszínre hozott, magas sótartalmú, alkálihidrogén-karbonátos, kloridos jellegű, jódos, fluoros hévíz elsősorban csont és ízületi bántalmak, mozgásszervi, légzőszervi és egyes krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek enyhítésére, akut, illetve műtéti utókezelésre és a fájdalmak csökkentésére alkalmas.

Erre épülnek a fürdőgyógyászati kezelések is?

Egy részük valóban a víz gyógyhatásán alapul, de szolgáltatásaink között ennél sokkal többet megtalál: hévízi iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő,  orvosi gyógymasszás, víz alatti vízsugármasszázs (tangentor) és víz alatti torna mellett van termálvizes medence- és kádfürdőterápia is. A gerinc-, a kismama és az egyensúlytartó száraztorna, a lézer-, valamint a mágneses Bemer-terápia pedig alkalmanként 2.000 forintos bevezető áron érhető el. 

Gondolom, elsősorban a reumatikus betegségben szenvedő nyugdíjasok keresik fel Önöket.

Korántsem. Talán 20 éve még ez volt a jellemző, de ma már fele-fele arányban vannak a hatvanasok és a fiatalabbak, beleértve a húszas-harmincas korosztályt is.

Ha szeretnék megszabadulni a fájdalmaimtól és fittebb is akarok lenni, akkor mit kell tennem?

Bejelentkezik a Dr. Vörös László Flexumbeli szakrendelésére, majd egyezteti velünk a beutalóra felírt kezelések időpontjait. (Mindkét esetben a telefonszám: 30-634-80-03.) Arra kell felkészülnie, hogy egy receptre legfeljebb 4 féle kezelés írható, amely kezelésfajtánként 6-15 alkalmat jelent, de a felírástól számított 30 napon belül az elsőre sort kell keríteni. Ezt (vagy egy más összetételű) kúrát egyazon évben kétszer lehet felíratni. Egyébként hétfőtől péntekig, naponta 7 és 15 óra között 10 gyógymasszőr, gyógytornász és fizikoterápiás szakasszisztens várja a pácienseket.

Ön is gyógymasszőr?

Eredetileg testnevelés szakos tanár vagyok, de immár 20 éve dolgozom itt a gyógyászati részlegen, amelyet 6 éve én is vezetek. Naponta mintegy 100-110 kezelést végzünk, s ha úgy gondolja, Ön is egyike lehet az egyre bővülő törzsvendégeinknek. Ha a részletek is érdeklik, kérem, keresse fel a flexumthermal.hu honlapunkat, de megtalál bennünket a Facebookon is.

Vizsy Ferenc

Megosztás
Facebook
Twitter
Email

Foglaljon időpontot!

További programok