Szaunavilág – Copy

"Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod."
Albert Einstein
flexum-thermal-saunaworld-10

Flexum Thermal & Spa szaunavilág

Megújult szaunavilágunkban az alábbi élményelemek találhatók:
ÉlményelemHőfokBefogadóképesség
nedves szauna90-95°C10 fő
száraz szauna85-90°C10 fő
óriás szauna - szeánszra90-95°C40 fő
gőzkabin43-46°C10 fő
sószobaszobahőmérséklet20 fő
merülő medence13-15°C3 fő
Szaunavilág belépő ár: 3.500 Ft

Szaunaszeánsz

A szaunaszeánsz abban különbözik a hagyományos szaunázástól, hogy a vendégekkel együtt egy szaunamester is a kabinba tartózkodik. A szaunamester fokozatosan hevíti fel a szaunát, valamint különböző illóolajos felöntéseket alkalmaz, továbbá gondoskodik a ventillációról, illetve a hangulatról. A szeánszok 12-15 percesek, amelyeket természetesen nem muszáj végig ülni. A szaunaszeánsz után pihenjünk le egy kicsit, vegyünk hideg zuhanyt és merüljünk a hideg medencében. Fontos azonban, hogy ne merüljünk egyből a hideg vízbe!

Időpontok
szombat: 14:00, 15:00, 16:00, 17:00
Szaunaszeánsz felöntések fajtái
növényi illatok, gyümölcs illatok, szeszes
A szeánszokon továbbra is fürdőruha nélkül, lepedőben, szaunaszoknyában, szaunaruhában lehet csak szaunázni, azonban a szaunavilág egész területén az intim részeket el kell takarni, fürdőruhamentesen nem használhatóak a közös terek! 

Szauna

A finn szauna használata segít megszabadulni a méreganyagoktól, javíja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, serkenti az agyműködést. A gőzkabinhoz hasonlóan javítja a bőr vérellátását, melynek következtében bőrünk feszesebb lesz, illetve segít ellazítani az izmokat. A finn szaunákban 85-95°C között mozog a hőmérséklet, ami az alsó padokon alacsonyabb, a felsőkön pedig magasabb.

A finn szauna helyes használata:
Előkészületek

Az ékszereket mindenképpen vegyük le, nehogy égési sérüléseket okozzanak. A kabinba lépés előtt mindenképpen zuhanyozzunk le, hogy megtisztuljon a bőrünk a kozmetikumoktól, szennyeződésektől, izzadságtól. A szaunaetikett szerint a papucsot és a fürdőruhát hagyjuk a szaunán kívül. Fontos, hogy minden esetben száraz testtel és textíliával lépjünk be a szaunába és terítsünk magunk alá törölközőt. Kerüljük a mezítelenséget, az erős illatú parfümök használatát, illetve nem illik sem enni, sem inni a szaunában. A szaunát 14 év alatti gyermekek csak szülői felügyelettel látogathatják.

Szaunázás

Érdemes 10-15 percet a szaunában tölteni, viszont természetesen, ha fullasztónak találjuk a levegőt, jöjjünk ki hamarabb! Szaunázás után pihenjünk le egy kicsit, vegyünk hideg zuhanyt és merüljünk a hideg medencében. Fontos azonban, hogy ne merüljünk egyből a hideg vízbe!
Kis szünetekkel 3-4 alkalommal is bemehetünk a szaunába.

Pihenés

Szaunázás után fáradtnak érezhetjük magunkat, érdemes lepihenni 1-2 órára, akár aludhatunk is egyet.

Gőzkabin

A gőz jótékony hatással van a bőrre, hiszen kitágítja a pórusokat és hidratálja a bőrt. Ezen kívül remek segítség lehet a narancsbőr kezelésében. A gőzkabin rendszeres használata segít a stresszoldásban, sőt edzés után is remek választás, hiszen elmulasztja az izomlázat.

A gőzkabinban 43-46°C közötti a hőmérséklet, vagyis jóval alacsonyabb, mint a finn szaunában. A páratartalom szinte 100%-os, így kifejezetten ajánlott asztmás betegek számára. Viszont a nagyon magas párataralom miatt a szív-, vagy keringési betegségben szenvedőknek nem ajánlott, Nekik érdemesebb a finn szaunát választani.

A gőzkabin helyes használata:
Előkészületek

Fontos, hogy a gőzkabin használata előtt 1-1,5 órával már ne együnk és ne fogyasszunk alkoholos italt. Mivel használat során sok vizet fog veszíteni a szervezetünk, használat előtt érdemes több folyadékot, lehetőleg szénsavmentes vizet fogyasztani. Az ékszereket mindenképpen vegyük le, nehogy égési sérüléseket okozzanak. A kabinba lépés előtt mindenképpen zuhanyozzunk le, hogy megtisztuljon a bőrünk a kozmetikumoktól, szennyeződésektől, izzadságtól. Az etikett szerint két törölközővel érdemes érkezni a gőzkabinba. Egyiket az ülőfelületre, a másikat pedig a lábunk alá kell helyezni.

Gőzfürdő

Nagyjából 10 perc elegendő ahhoz, hogy beinduljon az izzadás, viszont, aki most próbálja ki először a gőzkabint, annak érdemesebb inkább 5 perccel kezdeni, hogy a szervezete hozzászokhasson a megemelkedett hőmérséklethez és páratartalomhoz.  
A gőzfürdőzés befejezése után pihenjünk le szobahőmérsékletű helyen 10-15 percre, hogy a testünk lehűlhessen. Igény szerint természetesen vissza lehet menni még gőzfürdőzésre.

Zuhanyzás

Zuhanyozzunk le langyos vízben és fontos, hogy pótoljuk az elvesztett folyadékot, lehetőleg víz formájában.

Sószoba

A sószoba rendszeres, kúraszerű használata segít az allergia, az asztma, az ízületi problémák és a legúti megbetegedések kezelésében. Használata semmilyen káros mellékhatással nem jár.
A sókristályok által közvetített energia megszüntetheti az alvászavarokat, csökkentheti a stresszt és javíthatja a koncentrációt. A sószobában akár 45-60 percig is tartózkodhatunk.
Fontos megemlíteni, hogy ezek a jótékony hatások akkor érezhetők igazán, ha rendszeresen látogatjuk a sószobát!

Nyitva tartás

hétfő-péntek: 12:00-19:00
szombat, vasárnap, ünnepnapok: 10:00-19:00

Kedves Vendégeink!

A felújított III. élménymedence megnyitott!