A projekt címe:

Flexum Thermal & Spa bővítés és felújítás műszaki és kiviteli tervezése

A kedvezményezett neve:

FLEXUM Termelő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe:

Flexum Thermal & Spa bővítés és felújítás műszaki és kiviteli tervezése

A projekt azonosító száma:

ET-2021-02-051

A szerződött támogatás összege:

78 923 257 Ft

A támogatás mértéke:

58,8889%

A projekt befejezési dátuma:

2023.03.20.

A projekt tartalmának bemutatása:

 

        A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg a Flexum Thermal & Spa bővítés és felújítás műszaki és kiviteli tervezése. A tervezésre került új épület részben a fürdő jelenlegi 33 méteres beltéri úszómedence helyére és részben a közvetlen hozzá kapcsolódó területre kerül. Ebbe, a közel 1600 m2 alapterületű épületbe kerülne a szaunavilág (290+170 m2) 38+38 m2-es teraszkapcsolattal. Emellett a meglévő 25 méteres úszómedence, két élményfürdő, egy üvegmedence, barlangmedence, sodró folyosó, három pezsgőfürdő, két élménycsúszda, egy medencebár, s egy speciális kneipp taposó, mellékhelyiségek, zuhanyzók, vízesés, snack bár kapna helyet az épületben. Az emeletre a feljutást lift és lépcső biztosítaná a vendégeknek.

       Az épület szerkezete a környéken teljesen egyedi megoldással bírna. A jelenlegi kialakítás szerint a fürdőt a központi épület és folyosó két részre osztja. A megtervezett új épületre egy tölcsérszerű geometriai formákból álló tetőt álmodtak meg tervezők, mely az óvári vár tornyait szimbolizálja, ami modern, viszont színében és egységében tökéletesen beilleszkedik a fürdő jelenlegi kupolás épületegységébe.

     Mivel a fürdő a város szívében helyezkedik el, ezért bővülési lehetőségeink felettébb korlátozottak, így pedig szinte csak vertikális irányba valósítható meg az új épület. A tervezők kisebb egységekre bontva álmodták meg a tetőt. A zöld tetraéder formák modernek, de megbírnak a jelenlegi rusztikus kupolák mellett, jól passzolnak a komplexum többi épületéhez is. A magas üvegépület, valamint a tetraéderes tetőmegoldások feltűnőek, egyediek, kimagaslanak, emellett viszont mégis beleolvadnak a környezetbe. Az épület formái izgalmassá, egyedivé tennék fürdőnket. A napfény nem csak az oldalsó hatalmas üvegfelületen törne utat magának, hanem a formák, tetraéderek tetején lévő üvegfelületen keresztül is.

    A projekt szakmai hatásait tekintve elsődleges célként fogalmazza meg a turizmus diverzifikációját. A családi turizmus, sport és aktív turizmus, gyógy- és wellness turizmus, megújuló zöld turizmus képében. Ez a széles vertikum hozzájárul a célközönség sokszínűségéhez, helyi, regionális és nemzetközi közönség egyaránt célponttá válik.  További szakmai hatásként értékelhető az a szakember gárda, aki az egyes célcsoportok hatékony elérésén dolgozhat. Különböző kihívások, különböző fókusszal bíró szakembereket feltételeznek. Az egyes turisztikai célok tényleges megvalósítása magasan kvalifikált csapatot igényel. Az innováció maga mind formájában, mind fizikai megjelenésében, mind pedig tartalmában regionális szinten is egyedi.

 

A mai naptól (2024.03.24.) a 3. élménymedencénk előre láthatólag 1,5 hónapig felújítási feladatok miatt zárva tart!

Megértésüket köszönjük!